A jó nő 3 legfontosabb külső tulajdonsága

Mitől jó nő a nő főkép

Sokszor hallottam már azt a “bölcs” mondást, hogy “Aki anya, az úgy is néz ki!”.

Neked is ismerős?

Sietsz valahova a gyerekekkel és magadra már nem marad időd. Az utcára kilépve kezdesz el gondolkodni rajta, hogy mi is van rajtam? Felvettem a cipőm? Megfésülködtem?

Én sajnos túl sokszor járok így…

Egy tavaszi napon a játszótéren, a homokozóban ücsörögve elmerengtem. Szétnéztem magam körül, végigmértem a többi anyukát és szinte csak elnyűtt, fáradt, túlsúllyal küzdő nőket láttam, akikről lerítt, hogy nem jut idő magára és csak úgy felkapott valamit… (Persze kivételek mindig vannak, de aznap épp nem volt! 😃)

Magamra néztem és kimondottan fájt…

Egy ezer éves sportcipő, egy kopott fekete melegítő nadrág, egy elnyűtt trikó és egy agyonmosott pulóver volt rajtam. Az arcom sminket már hetek óta nem látott, a hajam pedig egy ideje már nem kötött tartós barátságot a fésűvel. És akkor a terhességek alatt felszedett plusz kilókról még nem is beszéltem…

Ekkor határoztam el, hogy ez nem mehet így tovább.

Az, hogy anya lettem, nem mentség arra, hogy ennyire elhanyagolom magam. Teljesen lepukkantam.

Persze, a legfontosabbak a gyerekek, de azért mégis csak emberek közé járok én is.

Vagány, fiatalos, csinos anyuka akarok lenni, aki nem szégyenkezik a teste és a kinézete miatt és büszkén sétál a gyerekeivel.

Első lépésként úgy éreztem, meg kell fogalmaznom, hogy számomra milyen egy igazán jó nő, milyen szeretnék lenni. Összeszedtem a legfontosabbnak vélt külső és belső tulajdonságokat és két listát készítettem belőle. Ebben a cikkben csak a külsőségekről írok, de folyt. köv. hamarosan. 😃

Na, lássuk, hogyan néz ki a jó nő?

1. A jó nő ápolt.

Tiszta, rendezett a haja. Körmei kellő hosszúságúak és ápoltak. Fogai a lehetőségeihez képest fehérek és ápoltak. Szemöldöke helyén és a ruhával fedett területeken sem az őserdőt burjánzik. 😃 Kellemes az illata. Bőre nincs kiszáradva.

2. A jó nő karbantartja a testét.

Rendszeresen edz, hogy kihozza adottságaiból a legtöbbet. Nem hagyja el magát. Büszke a testére, ami a tartásán is látszik.

3. A jó nőnek van stílusa.

Testalkatának, személyiségének és életvitelének megfelelően változatosan öltözködik, számára előnyös színeket hord. Szolid, igényes sminket visel.

Jó-jó, de ezek olyan alap dolgok…

Igen, ez igaz. De tedd a szívedre a kezed és válaszolj őszintén: A saját listádon felsorolt kritériumoknak Te megfelelnél?

Miért is fontos, hogy foglalkozz a külsőddel?

Önmagad miatt!!! Ez az első és legfontosabb indok. Azért, hogy Te jobban érezd magad a bőrödben. Boldogabb és magabiztosabb legyél tőle. 😃

A második igazán lényeges terület, amire a külsőd befolyással bír, az a párkapcsolatod. Jöhetnék most azzal, hogy aki szeret, az elfogad olyannak, amilyen vagy. Tudja a párom, hogy a gyerekek miatt most nincs időm magamra stb., de én azt gondolom, ha valaki tartósan elhanyagolja magát, akkor annak következménye van. 

Rengeteg csinos nő jár-kel az utcán, akin megakadhat a párod szeme, hiába szeret téged. Sokkal jobb rászánni azt a pár percet a reggeli készülődésre, rendszeresen karbantartani a tested, és megelőzni a bajt, mint utólag bánkódni.

Rendkívül fontos, hogy a párod anyaként is vonzónak találjon, ne csak megszokásból legyen veled.

A harmadik ok pedig az első benyomás. Ha új emberekkel találkozol, a külsőd alapján alakul ki rólad az első benyomás és a jó megjelenés bizalmat ébreszt másokban.

A listámat végignézve nekem is van hova fejlődni, de nem adom fel! Ne értsd félre, nem tökéletes akarok lenni, csak úgy érzem, eljött az ideje, hogy végre egy kicsit több időt szánjak a megjelenésemre. A gyerekek szépen növögetnek, most már könnyebbek a mindennapok. Adott a lehetőség, hogy leadjam a rajtam maradt felesleget és összeszedjem magam.

Első lépésként azt a kihívást állítottam magam elé május hónapra, hogy szokássá teszem a külsőmmel való törődést.

Minden reggel 

hogy mikor felkelnek, ragyogó arccal és csinosan lássanak, én pedig jobban érezzem magam a bőrömben.


Május hónap mottója:

„Nincs ronda nő, csak lusta!”

Coco Chanel

szerző: kriszti

Köszönöm, hogy elolvastad! Amennyiben most jársz itt először, olvasd el a bemutatkozásom is ide kattintvaHa tetszett az írásom és úgy gondolod, hogy másoknak is hasznos lenne, akkor kérlek oszd meg az alábbi lehetőségek valamelyikén:

Szólj hozzá