Hogyan rázd fel a házasságod egyszerűen?

Kíváncsi vagy, miért pont ezt a „kihívást” választottam magamnak augusztus hónapra?

Mindjárt el is árulom, de azt rögtön az elején szeretném leszögezni, hogy nincs válságban a házasságunk, továbbra is boldogok vagyunk, és ugyanúgy szeretjük egymást, mint eddig. 

A témaválasztás főbb okai

1. Augusztus a mi hónapunk

Ebben a hónapban ünnepeljük a 7. házassági évfordulónkat, és anno (14 éve) augusztusban is jöttünk össze. 💗

2. A gyerekek érkezése óta a szülői szerep teljesen elnyomta a kapcsolatunkat.

Azt gondolom, hogy ez teljesen normális, hiszen az volt a legfontosabb feladatunk, hogy egy családdá kovácsolódjunk. Úgy érzem, ezt a feladatot nagyon szépen megoldottunk, így ideje kicsit felrázni a házasságunkat, többet foglalkozni egymással, nem mindig csak a gyerekekkel. 😉

3. Mivel nincs segítségünk, ezért nagyon ritkán jutunk el kettesben bárhova.

Ebben a hónapban viszont több napot töltünk a szüleimnél a gyerekekkel, ami remek alkalom arra, hogy egy kicsit elszökjünk kettesben. 😍

4. Egy házasság akkor jó, ha kölcsönösen tesznek érte a felek, és ápolják azt.

Nem csak akkor kell foglalkozni egy kapcsolattal, ha már komolyabb problémák lépnek fel. Sokkal egyszerűbb megelőzni a bajt, és folyamatosan törődni egymással.

Hogyan képzeltem el ezt a hónapot?

Visszaemlékeztem a régi időkre, amikor még csak ketten voltunk, és összegyűjtöttem azokat az apró dolgokat, amiket akkor másként csináltam, mint most. 

Átgondoltam, mi az ami hiányzik abból az időből, de azért gyerekek mellett is megvalósítható egy kis odafigyeléssel. Ezt a kategóriát elneveztem hétköznapi apróságoknak.

Készítettem egy „bakancslistát” olyan programokkal, amik nem igényelnek nagy szervezést, de a mi életünkből kimaradtak az utóbbi években.

Tehát az én havi kihívásom ebből a két kategóriából fog állni. Szeretnék minél több tételt kipipálni a „bakancslistáról”, és odafigyelni a hétköznapi apróságokra.

Mit értek hétköznapi apróságok alatt?

1. Esti nyugodt, gyerekmentes beszélgetések értő figyelemmel.

Általában csak a gyerekek jelenlétében tudtunk társalogni az utóbbi időben. Folyamatosan megszakítanak minket, kérdeznek, szomjasak, éhesek. Mindig akarnak valamit éppen akkor, amikor beszélgetnénk, így nem tudunk igazán odafigyelni a másikra. Ráadásul amióta nyári szünet van, teljesen kidőlök, mire elaltatjuk a két gyereket, és inkább megyek aludni.

2. Testi érintés növelése.

Értsd, ahogy akarod! 😜 Szeretnék több érintést, simogatást, puszit, összebújást belecsempészni a hétköznapokba. Persze nem vagyunk már friss szerelmes pár, úgyhogy túlzásokba se kell esni, de jó lenne megtalálni az arany középutat a csöpögősség, és a nulla kontakt között.

3. Többet beszélni a másik szeretetnyelvét, hogy töltődjön a „szeretettankja”.

Ha nem olvastad még Gary Chapman: Az 5 szeretetnyelv című könyvét, akkor mindenképpen tedd meg, mert megtalálod benne az életre szóló szeretet titkát. Én már túl vagyok rajta, így tudom, hogy a férjemet az elismerő szavak teszik igazán boldoggá, a másodlagos szeretetnyelve pedig az apró szívességek. Így, ha azt akarom, hogy szeretettnek érezze magát, akkor sokat kell őt dícsérnem, és apró cselekedettel kényeztetni pl.: reggeli készítése.

4. Hazaérkezéskor kedvesen fogadni Őt és elé menni.

Viccesnek tűnhet, de igenis jelentősége van. Mikor még ketten voltunk mindig kimentem elé az ajtóhoz, ha itthon voltam, most pedig megvárom, míg ő jön hozzám. Persze a gyerekek letámadják, de azért én is ott lehetnék. Szerintem sokkal szívmelengetőbb így hazaérkezni. 👨‍👩‍👦‍👦

A „bakancslista”

Természetesen a bakancslista még bővülhet menet közben. Ha van ötleted, akkor írd meg! Örülnék neki! 😀

A kihívásról heti beszámolók nem lesznek, hiszen ez most nem erről szól, viszont a hónap végén azért összefoglalom majd, hogy mik az érzéseim, mi változott.

Mit szól ehhez a férjem?

Természetesen ez a program számára semmilyen kötelezettséggel nem jár, de nincs ellenére sem, sőt. 😉

Persze az első kérdése az volt, hogy: „Akkor csinálsz nekem valamilyen finom reggelit?” No comment! Férfi!! 😂

Ez a kihívás számomra fontos apróságokat tartalmaz, és elsősorban arról szól, hogy én többet adjak. Persze ismerem a mondást, hogy: „Aki ad, az kap!”. 😜

szerző: kriszti

Köszönöm, hogy elolvastad! Amennyiben most jársz itt először, olvasd el a bemutatkozásom is ide kattintvaHa tetszett az írásom és úgy gondolod, hogy másoknak is hasznos lenne, akkor kérlek oszd meg az alábbi lehetőségek valamelyikén:

Szólj hozzá